Jeugdzeilen 9

Jeugdzeilen

Voor komend seizoen wil WV IJburg graag het jeugdzeilen op een  hoger nivo tillen. Hiervoor willen we gebruik maken van een nog intensievere samenwerking tussen WV IJburg en Zeilschool IJburg.

Voor de zondagochtend zeilsessies met de jeugd zal Zeilschool IJburg de lessen zal uitvoeren en zal zorgen voor voldoende instructeurs en ondersteunend materiaal. Het is belangrijk dat er voldoende vrijwilligers van WV IJburg aanwezig zijn om Zeilschool IJburg te assisteren en te ondersteunen (o.a. logistiek, opvangen en aankleden kinderen, optuigen en aftuigen boten en het voeren van een goede administratie). Hiermee krijgen we meer structuur in de lessen, daardoor meer netto zeiltijd, leren de kinderen meer en zal overall de kwaliteit van de activiteit verder verbeteren.

De zeillessen vinden plaats in de optimisten van WV IJburg. Deze optimisten bevinden zich op het vlot van WV IJburg wat hiervoor is aangeschaft.

De zondagochtend sessies zijn inmiddels ingepland, de data staan op de website: http://www.wvijburg.nl/agenda

Naast het zondagochtend zeilen willen we tevens verder gaan met het vorig jaar succesvol geïntroduceerde schoolzeilen. Hiervoor worden per school afspraken gemaakt om de kinderen van desbetreffende school via WV IJburg in aanraking te brengen met het zeilen.

Zoals ieder jaar zoeken wij ook weer komend jaar enthousiaste leden die zich als vrijwilliger willen inzetten voor het jeugdzeilen.