Rondje ijburg

Rondje IJburg

Een race met zelfgemaakte vaartuigen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen op IJburg. Dat moet de jubileumeditie van Rondje IJburg meteen een spektakel voor kinderen maken. Alle deelnemers – jong en oud – gaan op 4 september 2016 ongemotoriseerd om het hardst rond de eilanden van de waterrijke wijk in Oost.

Peddelend, zwemmend, zeilend, surfend of in kleine bootjes starten deelnemers met een ‘Le Mans-start’ vanaf het strand Blijburg, om dan naar keuze linksom of rechtsom rond Haveneiland en de Rieteilanden te gaan.

Het tweede lustrum van Rondje IJburg kent een nieuw onderdeel: groepen 7 en 8 van de basisscholen worden uitgedaagd om met de klas een vaartuig te maken waarmee ze het tegen hun leeftijdsgenoten van andere scholen kunnen opnemen in een mini-rondje. Er zijn prijzen voor de snelste vaartuigen, maar ook voor de versiering en originaliteit.

Rondje IJburgNaast de ronde om de eilanden is er ook een mini rondje voor kinderen tussen 8 en 12 jaar van het jeugdzeilen van WV IJburg die in de Optimist-jeugdzeilbootjes van de vereniging meedoen.
Er zijn prijzen voor de snelste zwemmers, de snelste kano’s, de snelste suppers en snelste zeilers en de meest mooie en originele vaartuigen.