Coastal Rowing bij Watersportvereniging IJburg

 

Enkele jaren geleden is een aantal leden van WV IJburg begonnen met roeien in zeewaardige roeiboten, Coastal Rowing. Deze prachtige watersport wordt in ons land gepromoot en ondersteund door de KNRB, die jaarlijks een serie landelijke wedstrijden organiseert. Met ingang van 2028 is Coastal Rowing ook een Olympische wedstrijdsport. coastal-windstil

Roeien op open en soms zeer wild water is goed om plezierig een hoop calorieën te verbranden, het is – zoals veel van onze reeds ervaren roeiers zullen beamen - niet moeilijk te leren en geweldig leuk om te doen, op het mooiste water van Amsterdam en verre omstreken. En bij wedstrijden ook op de Noordzee!

Onze roeiafdeling groeit snel. We hebben al drie eigen boten (twee 4x+ en een 2-), we hebben inmiddels zo’n 65 leden, waarvan er ook steeds meer deelnemen aan wedstrijden van de KNRB. Hiervoor is een eigen WV IJburg-tenue ontworpen, en aan de herkenbaarheid van onze bladen wordt gewerkt. De boten liggen in het ACRC (Amsterdam Coastal Rowing Centre) op Strandeiland, samenwerkingsverband van WV IJburg en de roeiverenigingen De Hoop en De Amstel.

Iedereen kan meedoen, met of zonder ervaring. Er wordt geroeid in min of meer vaste ploegen, en het kan in principe het hele jaar door,  afhankelijk van de weersomstandigheden, bij harde wind, mist, onweer en vorst mag er niet worden geroeid.

 

acrc

Het Amsterdam Coastal Rowing Centre (ACRC), op het IJburgse Strandeiland,

samenwerkingsverband van WVIJburg en de roeiverenigingen De Hoop en De Amstel.

 

Contributie en kosten

De roeiers-contributie per kalenderjaar (anno 2024) bedraagt €288,50 bovenop de kosten van het lidmaatschap van WV IJburg ad €84 per jaar. Hiervoor ontvang je bij aanvang - en daarna jaarlijks - een factuur. Opzeggen kan tot eind van het kalenderjaar.

Verdere kosten die je als coastal rower maakt zijn de kosten voor de aanschaf van het clubtenue en van een zelfopblazend zwemvest. Ook het inschrijfgeld voor wedstrijden – gemiddeld €25 - wordt door de deelnemers zelf betaald.

 

Clinics en proeflessen

Wij bieden de gelegenheid om eerst met deze roeisport kennis te maken, alvorens je besluit om lid te worden. Wij organiseren enkele malen per jaar clinics (kijk op de agenda voor de Coastal Rowing clinics in de periode april t/m september) waar zowel WVIJ-leden als niet-leden aan kunnen deelnemen om met het roeien kennis te maken. En als je na deze eerste kennismaking nog niet zeker weet of je roei-lid wilt worden, dan kun je eerst nog 3 proeflessen volgen á €30. Als je vervolgens besluit om door te gaan dan word je roeilid, en betaal je ook de roeierscontributie.

Roei-lid worden van Watersportvereniging IJburg gaat via deze LINK. Geef op het formulier aan dat je wilt roeien. 

Behoefte aan meer informatie? Stuur dan een email naar neieor.[antispam].@wvijburg.nl

 

Nieuwsbrief

Wil je alleen de nieuwsbrief ontvangen van het Coastal Rowing, vul dan het formulier hier beneden in:

Heeft u een Mijn WV IJburg account? Log dan in!


Algemeen

Groepen

 


Beveiligingscode Beveiligingscode