Haven 1

De haven

De verenigingshaven op Haveneiland is het pronkstuk van WV IJburg. In de haven hebben we 120 ligplaatsen, allemaal bestemd voor onze leden en woonachtig op IJburg. Er liggen grote en kleine zeilboten, sloepen en motorboten en een achttal optimistjes voor de jeugd. Er is ook een klein aantal ligplaatsen voor sponsoren, die een deel van de financiering op zich hebben genomen, en er is plek voor passanten.

De ligplaatsen zijn verdeeld over boxen van 6, 8, 10 en 12 meter. Vrijwel alle ligplaatsen zijn voorzien van elektriciteit. Er is een centraal tappunt voor drinkwater en een innamestation voor vuilwater.

Wachtlijst
Alle ligplaatsen zijn op dit moment bezet. Er is een wachtlijst, in volgorde van inschrijfdatum. Om vrijkomende plekken te kunnen matchen met de behoeften van leden op de wachtlijst, is het belangrijk dat de maten van hun (toekomstige) boot bekend zijn. Met een boot van 10 meter heb je namelijk niks aan een plek van 6 meter, en andersom. Meer informatie hierover bij de coördinator ligplaatsen.

Surfen
Voor de windsurfers hebben we een container voor het opslaan van surfmateriaal bij surfcenter IJburg, vlakbij het strand naast de sluis. Meer informatie hierover bij de coordinator surfen.

Passanten
Voor passanten is ruimte gereserveerd. Afhankelijk van de scheepslengte kan WV IJburg ongeveer 7 passanten met een walstroom aansluiting herbergen. Als leden voor langer dan 2 dagen afwezig zijn, zijn er extra passantenplekken.

Voordat passanten ligplaats nemen, moeten zij zich melden bij de havenmeester van de haven, telefoon 06 54376131. Lees de voor u relevante informatie onder passanteninfo.

Havenmeester
Het beheer en onderhoud van de haven is in handen van de havenmeester, die bijna dagelijks in de haven aanwezig is en is bereikbaar op nummer 06-54376131 (alleen tussen 09.00 uur en 18.00 uur!) en per e-mail via retseemnevah.[antispam].@wvijburg.nl

Het is niet toegestaan (pdf)

Geografische positie
De geografische positie van de haven is LAT: 52.35325614332399 LONG: 5.00459337094727