Haven 1

De haven

De verenigingshaven op Haveneiland is het pronkstuk van WV IJburg. In de haven zijn 118 ligplaatsen, allemaal bestemd voor onze leden woonachtig op IJburg. Er liggen grote en kleine zeilboten, sloepen en motorboten en een aantal valken. Er is ook een aantal ligplaatsen voor passanten die onze haven bezoeken.

De ligplaatsen zijn verdeeld over boxen van 6, 8, 10 en 12 meter. Vrijwel alle ligplaatsen zijn voorzien van elektriciteit. Er is een centraal tappunt voor drinkwater en een innamestation voor vuilwater.

Wachtlijst
Alle ligplaatsen zijn op dit moment bezet en er is een wachtlijst. Om vrijkomende plekken te kunnen matchen met de behoeften van leden op de wachtlijst, is het belangrijk dat de maten van de (toekomstige) boot bekend is. Met een boot van 10 meter heb je namelijk niks aan een plek van 6 meter, en andersom. Zie voor meer informatie de pagina ligplaatsen.

Surfen
Voor de windsurfers heeft WVIJburg een container voor het opslaan van surfmateriaal bij surfcenter IJburg, op het strand bij Surfcentrum IJburg. Zie voor meer informatie de pagina windsurfen.

Passanten
De haven biedt ruimte aan passanten, aantal plekjes is afhankelijk van de scheepslengte wat nogal eens kan variëren. Het havenliggeld en elektra verloopt via AanUit.net en stelt u in staat om dit zelf te activeren na aankomst. Voordat u als passant in de haven afmeert is het handig en verstandig om de voor u relevanteminformatie te lezen op de pagina passanten.

Havenbeheer
Het beheer en onderhoud van de haven is in handen van de havenmeester, die bijna dagelijks in de haven aanwezig is en is bereikbaar op nummer 06-54376131 (alleen tussen 09.00 uur en 17.00 uur!) en per e-mail via retseemnevah.[antispam].@wvijburg.nl

Het is niet toegestaan (pdf)

Geografische positie
De geografische positie van de haven is LAT: 52.35325614332399 LONG: 5.00459337094727