randmeer-1

Verenigingsboten

Het volledige reglement voor het lenen van de Randmeer of Yngling

Randmeer
De Randmeer is een sportief zeilende open zeilboot voor zowel de beginner als de meer gevorderde zeiler. Voor het gemak is de Randmeer voorzien van een buitenboordmotor. Dit maakt de passage van de brug en de sluis heel gemakkelijk.

Yngling
De vereniging beschikt ook over een Yngling, een wedstrijdboot die door de vele trimmogelijkheden veel sportiefs te bieden heeft. Deze boot is in principe onder dezelfde condities als de Randmeer te gebruiken maar gelden enkele extra randvoorwaarden. Deze zijn: meer dan gemiddelde zeilervaring en minimaal twee personen aan boord.

RS Feva
De vereniging heeft drie RS Feva's beschikbaar voor het jeugdzeilen. Wil je meedoen? Kijk dan voor meer informatie over jeugdzeilen op de pagina https://wvijburg.nl/jeugd.

Coastal4
Voor het coastal rowing is er een Coastal4 beschikbaar, dit is een roeiboot geschikt voor 4 roeiers en een stuur. Deze boot kan alleen door coastal rowing deelnemers worden gebruikt. Wil je meer informatie over coastal rowing, bezoek dan de pagina https://wvijburg.nl/coastal-rowing

 

Momenteel zijn zowel de Randmeer als de Yngling niet beschikbaar om mee te zeilen!

Wie kunnen een zeilboot lenen?
Alle leden vanaf 21 jaar met voldoende zeilervaring kunnen een boot lenen. Het uitlenen vindt dan ook alleen maar plaats aan ervaren zeilers.

Hoe kun je een boot lenen?

  • Bedenk wanneer je een van de twee boten wilt lenen (Omdat wij graag, bij de eerste keer dat je een boot gebruikt een korte introductie willen geven over het gebruik van de boot ontvangen wij graag in dat geval minimaal drie dagen voor aanvang van de leenperiode je reservering)
  • Maak een reservering door het reserveringsformulier in te vullen. Maak een reservering
    Om het reserveringsformulier in te vullen moet je eerst inloggen.
  • Een van de leden van de botencommissie (Ties Brants of Bas Peeperkorn) neemt daarna contact met je op om een afspraak te maken voor de bootinstructie. Ook wordt beoordeeld of je genoeg zeilervaring hebt om de boot mee het water op te nemen. Daarnaast wordt het beheerplan over de verenigingsboten en een aantal spelregels besproken.
  • Op het gereserveerde moment neem je contact op met de havenmeester. De havenmeester of zijn vervanger ontvangt als borg een identiteitsbewijs en laat je toe in de haven. Je identiteitsbewijs krijg je nadat je de boot in goede staat en schoon hebt aangemeerd weer terug.

Wanneer kun je een boot lenen?
In principe 7 dagen per week, per dagdeel (9:00 – 13:00; 14:00 – 18:00 en van 19:00 tot een half uur voor zonsondergang) en maximaal twee aaneengesloten dagdelen. Bij een windkracht van meer dan 5 beaufort is het niet mogelijk een boot te gebruiken. Wanneer een van de boten uit de vaart is genomen voor reparatie wordt dit aangegeven in het reserveringsoverzicht

Maak een reservering