Randmeer

Verenigingsboten

Maak een reservering >

Randmeer
De Randmeer van de vereniging is in 2009 2e hands aangeschaft; een open zeilboot voorzien van buitenboord motor. Leden kunnen vanaf 1 april tot 1 november alle dagen van de week de Randmeer van de vereniging lenen. Hieronder informatie over het uitleenproces. 

Het volledige reglement voor het lenen van de Randmeer.

Wie kunnen de boot lenen?
Alle leden vanaf 21 jaar. Je moet natuurlijk wel de zeilkunst voldoende meester zijn om met de boot veilig op het IJmeer te kunnen varen. Uitleen vindt dan ook alleen plaats aan ervaren zeilers.

Hoe kun je de boot lenen?
Door vooraf een e-mail te sturen naar Bert Drijfhout.
Je krijgt dan binnen enkele dagen een mail met daarin de vervolgstappen uitgelegd én een uitnodiging voor een uurtje bootinstructie. Dan zal ook uitgelegd worden hoe je de sleutel van het hek van de haven kunt verkrijgen en tevens zal dan het beheerplan verenigingsboten met een aantal spelregels nader worden toegelicht. 

Wanneer kun je de boot lenen?
In principe 7 dagen per week, en dan per dagdeel (9:00 – 13:00; 14:00 – 18:00 en van 19:00 tot een half uur voor zonsondergang) en maximaal 2 aaneengesloten dagdelen, en maximaal 2 weken vooruit. Soms zal de Randmeer voor reparatie tijdelijk uit de vaart moeten worden genomen.

YnglingYngling
De vereniging beschikt ook over een Yngling, een wedstrijdboot die veel te bieden heeft. De boot beschikt over veel trim mogelijkheden. Is in principe ook te huur onder dezelfde condities als de Randmeer; hierbij geldt wel, nog meer als bij de Randmeer, dat je veel zeilervaring moet hebben en de boot minimaal met 2 personen moet bezeilen.  We beschikken verder over vijftien optimisten, bestemd voor het jeugdzeilen. 

En we hebben een RIB, die onder beheer en onderhoud is bij de havenmeester. De optimisten en de RIB zijn niet te huur.