Beach Sprint op Strandeiland

Geplaatst op 17-10-2024  -  Categorie: Algemeen

Wedstrijdseizoen Coastal Rowing nu echt afgesloten

Nadat het coastal seizoen in Nederland twee weken terug werd afgesloten met de IJmeer Challenge, was het afgelopen zondag tijd voor de traditionele 'onderlinge' seizoensafsluiter met de ACRC Beachsprint.

Beach sprint betekent dat de stuurmannen/vrouwen vanaf de startlijn op het strand de boot in rennen, en als
de boot na een rondje racen weer op het strand aankomt rent de boegroeier naar de finishlijn op het strand.

 

Zo'n 25 roeiers van zeven verschillende verenigingen hadden de weg naar ons Amsterdam Coastal Rowing Centre weten te vinden: RV Breda, KWVL (Loosdrecht), RV Pampus (Almere), RV TOR (Tilburg), RV Willem III (Amsterdam), en natuurlijk KAR&ZV De Hoop en WV IJburg.

De roeiers werden willekeurig bij elkaar ingedeeld, om in de voorrondes met twee ploegen tegelijk tegen elkaar te strijden op de met boeien afgezette wedstrijdbanen van 250 meter lang. Windkracht 4 dwars op de wedstrijdbaan zorgde voor een uitdagend parcours en menig stuur worstelde dan ook met het houden van de juiste koers.

Na vijf spectaculaire voorrondes - waarbij een wingfoiler, die het parcours kruiste, de strijd met de coastal roeiers moest bekopen met een duik in het water -  gingen de beste vier ploegen door naar de halve finales. De verliezers daarvan streden in een 'verliezers'-heat om plek 3. Na een dag met veel plezier ging in de finale de winst naar een combinatie van Pampus, TOR, en WV IJburg.

beach-sprintbeach-sprint2

20241013-165934-0

 


Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst