Bezoek de Markerwadden

Geplaatst op 25-01-2018  -  Categorie: Algemeen

— Marker Wadden in september open voor publiek
Bericht van digitale nieuwsbrief voor de Chartervaart 'Zeepost' van Wouter van Dusseldorp

De Marker Wadden anderhalf jaar geleden, foto ANP

De Marker Wadden is in september 2018 open gegaan voor publiek. Dat geldt althans voor het enige van de vijf eilanden dat daarvoor is aangewezen.


Enige voorwaarde om de archipel in het Markermeer te bezoeken is dat je een boot hebt of met iemand kunt meevaren. ,,In september gaat de haven open. Je kunt aanmeren en een wandeling maken over het eiland. De paden zijn tegen die tijd aangelegd'', zegt Rita Oppenhuizen van Natuurmonumenten. Wie geen boot heeft, moet wachten tot er een veerdienst actief is naar de Marker Wadden. ,,Er hebben zich meerdere ondernemers gemeld, maar er is nog niets zeker'', aldus Oppenhuizen. ,,We rekenen erop dat er volgend jaar een veerboot tussen de Marker Wadden en Lelystad vaart. Er is een kleine kans dat het dit jaar nog gebeurt.''

Uitkijktoren
Wie in september voet aan land zet, kan in elk geval een uitkijktoren van 12 meter beklimmen. Verder zullen er nog nauwelijks voorzieningen zijn. Volgend jaar wordt een kleine nederzetting gebouwd, kondigt Oppenhuizen aan. Denk aan een bescheiden bezoekerscentrum, een ruimte voor de vogelwacht en een werkschuur.


Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst