H2Optimist

Geplaatst op 14-04-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur:

H2Optimist: Zeiltraining bij de WV IJburg

H2Optimist is bedoeld voor jeugdleden om kennis te maken met het zeilen, vaardigheden te leren en te verbeteren en om plezier te hebben op het water met leeftijdgenoten. Iedereen kan meedoen. Voor kinderen die al een beetje kunnen zeilen en misschien al eens op zeilkamp zijn geweest, start het zeilseizoen op zondagochtend 15 april.

Wie doet er mee?

Ben jij tussen de 8 en 13 jaar en vind jij zeilen super cool? Heb je al eens een zeilkamp gedaan of vaker in een optimist gezeild? Dan kun je meedoen met H2Optimist, de zeiltrainingsclub van WVIJburg, op zondagochtend van 10:00 uur – 12:00 uur.

Met welke boot vaar je?

Je vaart in een Optimist, de ideale eenmansjeugdboot om mee te beginnen. Je kunt er heel goed in leren zeilen, de boot kan niet zinken en is redelijk stabiel.

Wat gaan we doen?

We beginnen natuurlijk met het zeilklaar maken van de boot en wat daar allemaal bij komt kijken. Misschien zit je de eerste keer nog in de boot, maar al snel is op de rand zitten heel gewoon. Je doet alles zelf. Daardoor train je supersnel je eigen zeilvaardigheden zoals het zeil, het roer en zwaard bedienen.

Om goed te zeilen moet je de boot goed kunnen besturen, maar ook rekening houden met het weer, de windkracht en de windrichting. Dit is de basis voor iedere zeiler. Je koers bepalen ten opzichte van de wind, leer je snel. Overstag gaan, gijpen, vaart minderen, oefen met aanleggen, we gaan het allemaal doen.

Ook leer je hoe je veilig vaart en wat de regels zijn op het water. Wat doe je bijvoorbeeld als je een andere boot of surfer op je af ziet komen? Of wat doe je als je omslaat of als er  iemand hulp nodig heeft? Ook dat leer je allemaal.

Clubkampioenschappen

Zelfstandig in je boot zeilen is één ding, maar om de snelste te zijn is een tweede! Als je al wat verder bent, dan ga je oefenen met de juiste zeil- en zwaardstanden, hangtechnieken en wedstrijdtechnieken.  Je gaat ontdekken wat er allemaal bij komt kijken om een wedstrijd te varen. Eind juni worden de eerste clubkampioenschappen georganiseerd.

Op welke zondagen wordt er gezeild?

In principe alle zondagen t/m 24 juni alleen in de meivakantie en met Pinksteren. De data zijn: 15 april, 22 april, 29 april, 6 mei, 13 mei, 20 mei, 27 mei, 3 juni, 10 juni, 17 juni, 24 juni (clubkampioenschappen).

Wat verwachten we van jou?

We verwachten enthousiaste inzet en we verwachten dat je er in principe iedere zondag bent! De eerste twee zondagen voor de meivakantie kun je uitproberen of je het leuk vindt, na de meivakantie gaan we trainen voor de clubkampioenschappen!

De kosten van deze trainingsochtenden en deelname aan de clubkampioenschappen bedragen EUR 25,- te betalen vanaf de trainingen in mei. Opgeven via website

Let op! De zeilclub op zondagochtend met Optimisten gaat door bij minimaal 8 deelnemers. De lessen duren van 10.00 – 12.00 uur. De begeleiding wordt gedaan door vrijwilligers die zelf goed kunnen zeilen. Deelnemers krijgen een zwemvest. Hierdoor blijven uw kinderen warm en veilig! Het dragen van waterschoenen is verplicht. Wanneer het wat kouder weer is raden wij aan om een regenjas mee te nemen. Deze dragen de kinderen dan onder het zwemvest, de regenjas houdt dan de wind tegen en zorgt voor extra isolatie. Na afloop kunnen de kinderen opwarmen en omkleden in het nieuwe clubhuis.


Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst