Head of the River Amstel: dé opening van het wedstrijdseizoen

Geplaatst op 10-03-2024  -  Categorie: Coastal Rowing

Ook WVIJ IJburg roeide mee

In het weekend van 9 en 10 maart jl. werd het wedstrijdseizoen voor de roeisport per traditie geopend met de Head of the River Amstel, een spectaculair evenement, waar meer dan 500 ploegen aan meededen, ook uit ons omringende landen. Ook coastal rowing was als nieuwe tak in de roeisport – in 2028 is het ook een Olympisch nummer - in het programma opgenomen. Voor de roeiers van WV IJburg een mooie gelegenheid om wedstrijdervaring op te doen.

 

head-coastal1

Bij de foto: Herenploeg Uno van WV IJburg als eerste over de startlijn bij Ouderkerk

De Head wordt jaarlijks georganiseerd door Roeivereniging Willem III, in samenwerking met de Amsterdamsche Roeibond. Start in Ouderkerk, finish voor de meeste boten na 8 km bij Roeivereniging De Hoop. De coastal nummers werden geroeid op de zaterdag, over een traject van 5 kilometer. Finish ter hoogte van de haven van Willem III, tegenover begraafplaats Zorgvliet.
Onze herenploeg Uno roeide aan het einde van de ochtend tegen RV Harder uit Harderwijk. En onze damesploegen Roeitoppers en Mizu 1 roeiden ’s middags in een veld van vijf boten tegen KNZ&RV, Nautilus/Maas en KWVL.

head-coastal2

Bij de foto: De vijf coastal damesploegen op weg naar de finish

Het waren spannende wedstrijden waarbij wij helaas niet in de prijzen vielen, maar het was voor onze roeiers wel een fantastische belevenis. Met veel inzet, ook van de WVIJ-ers die kwamen juichen en die waar mogelijk hielpen om met z’n allen zelf de boten te vervoeren: zaterdagmorgen om 9u opladen en diezelfde avond rondom 20u lag onze vloot weer in de loods.... Het was een lange maar prachtige dag. Op naar de volgende wedstrijd!

head-coastal3

Bij de foto: De Roeitoppers na de finish weer in de haven van Willem III

head-coastal4

Bij de foto: Ook Mizu 1 weer in de haven van Willem III

head-coastal5

Bij de foto: Na de wedstrijden met z'n allen onze boten weer oploaden en dan terug naar IJburg....


Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst