kavel 42A

Geplaatst op 21-07-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: gemeente amsterdam  -  Bron: Nieuws IJburg

Amvest wint met Jonas aanbesteding kavel 42A

Amvest heeft de selectie gewonnen voor toekomstige ontwikkeling op kavel 42A met het plan Jonas. Kavel 42A is de landtong in de haven van IJburg. Het gebouw is ontworpen door Orange Architects en is bouwkundig uitgewerkt door ABT Ingenieurs. De start van de bouw staat gepland voor 2019.

Jonas
De naam van het gebouw is afgeleid van het oude verhaal ‘Jonas en de Walvis’. In Jonas worden 250 appartementen gerealiseerd, zowel koop als middensegmenthuur. Op de begane grond is ruimte gereserveerd voor horeca, kantoren, flexwerkplekken, een filmzaal en een gemeenschappelijke huiskamer. Aan de voorzijde van het gebouw ligt een openbaar plein dat wordt begrensd door een houten ‘rots’ met trappen. Deze rots, die ook de ingang van de parkeergarage is, fungeert als driedimensionale speelplek en kan ook dienstdoen als tribune bij evenementen en voorstellingen. Het plein wordt voltooid met een informele groenplek en (in de zomer) een stadsstrand. Het gebouw is erg duurzaam, omdat het voor een groot deel van hout gemaakt is.

Selectie
De gemeente is zeer verheugd met het resultaat van de selectie. De ingediende plannen zijn beoordeeld door een onafhankelijke, deskundige jury. Voor de jury is doorslaggevend geweest dat Jonas van buiten ‘uiterst subtiel en toch spectaculair inspeelt op het karakter van IJburg’, terwijl het van binnen een ‘nieuw gevoel van beschutting en warmte biedt’.

Bekijk het volledige juryrapport (PDF, 489 kB)

Heeft u vragen? Mail dan naar grubjignilekkiwtno.[antispam].@amsterdam.nl

jonas-1

jonas-2jonas-3


Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst