Maaien van waterplanten gaat van start

Geplaatst op 24-06-2020  -  Categorie: Algemeen

Afgelopen week heeft de Stichting maaien waterplanten IJmeer Markermeer (SMWIJM) opdracht geven voor het maaien van ruim 700 hectare waterplanten op het IJmeer en Markermeer. Dit is een forse toename van het te maaien gebied ten opzichte van 2019. Vanaf eind juni mag er gestart worden met het maaien, exacte startdatum is afhankelijk van de bloei van het fonteinkruid de komende weken en meldingen van overlast.

De te maaien gebieden zijn dit jaar vooral vastgesteld met het oog op recreanten nu zeilwedstrijden in de periode dat de planten overlast veroorzaken helaas niet mogen plaatsvinden. 

Gemeentes Almere, Gooise Meren, Edam-Volendam, Waterland, Amsterdam en Hoorn en Provincies Noord Holland en Flevoland hebben ook dit jaar budget beschikbaar gesteld. SMWIJM hoopt dat de groei in het aantal hectares wat gemaaid mag en kan worden, de komende jaren ook wordt doorgezet om de overlast te beperken en zo een mooie zomer op het water te kunnen garanderen. 

Op dit moment wordt nog bekeken hoe bootbezitters en watersporters het beste geïnformeerd kunnen worden van de vorderingen van de maaiers. Hopelijk kan dit nu echt met de app van de overheid waarin wel meldingen kunnen worden gemaakt maar helaas nog steeds geen data van de maaiers verwerkt kan worden.

Meer informatie Stichting maaien waterplanten IJmeer Markermeer (SMWIJM), Gastvrije Randmeren en www.waterplantmelder.nl

pampus

muiderzand

markermeer-thv-volendam

ijburg-durgerdam


Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst