Programma Waterrecreatie en ecologie

Geplaatst op 02-10-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: gemeente amsterdam  -  Bron:

Programma Waterrecreatie en Ecologie IJburg-Zeeburgereiland vastgesteld

Het Programma Waterrecreatie Ecologie IJburg-Zeeburgereiland is op 10 september vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders. Hierin staat beschreven  welke mogelijkheden en kansen er zijn voor recreatie op en rond het water van IJburg en Zeeburgereiland.

Ook staat in het programma beschreven wat de relatie is tussen watersport en de ecologie in het gebied. Er zijn bijvoorbeeld keuzen gemaakt over varen, havens en watersporten.

Watervisie

De gemeente Amsterdam wil het water bij IJburg en Zeeburgereiland te ontwikkelen tot hét stedelijk watersport- en recreatiecluster van Amsterdam. Het Programma Waterrecreatie en Ecologie IJburg-Zeeburgereiland is een verdere uitwerking van deze wens.

Achtergrond

Het programma is in afstemming met bewoners, verenigingen en andere organisaties uit het gebied tot stand gekomen en is het uitgangspunt  voor verdere ontwikkelingen.  Hiervoor is een uitvoeringsagenda met acties en maatregelen opgesteld.

De acties en maatregelen worden komende jaren samen met bewoners, organisaties en verenigingen waar ze van toepassing zijn in het gebied uitgevoerd. De ontwikkeling van IJburg en Zeeburgereiland duurt nog vele jaren, wat kan betekenen dat ambities moeten worden bijgesteld.

Programma WATERRECREATIE EN ECOLOGIE IJburg Zeeburgereiland

Uit het programma:

typologie-havens

 


Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst