Roeiwedstrijd IJmeer Challenge 2020 groot succes

Geplaatst op 22-09-2020  -  Categorie: Evenementen  -  Auteur: Jeffrey Leek

Roeiwedstrijd IJmeer Challenge 2020 groot succes

ijmeer-challenge-2020-1

De 2020 editie van de IJmeer Challenge is zowel voor de organiserende verenigingen RV de Amstel, WV IJburg en alle deelnemende ploegen weer een succes geweest. Afgelopen zaterdag 21 september verschenen 33 ploegen aan de start. Verdeel over vijf heats (twee dames, twee heren en een mixed) werd hard gestreden om de snelste tijd. De overal snelste tijd werd gevaren in de laatste heat. Het team Orca ronde de circa vijf kilometer lange baan in 20 minuten en 36 seconden. De snelste ronde voor de dames werd gevaren in de eerst heat. Het samengestelde team van Amstel/RIC/Hoop/Dudok ronde de boeien in 23 minuten en 22 seconden. 

Deze editie van de IJmeer Challenge kende een ander verloop dan de vorige jaren. Door het welbekende Corona virus moest ook de organisatie zich aan het protocol houden. Slechts een enkele keer hebben vrijwilligers deelnemers en toeschouwers erop moeten wijzen dat de 1,5 meter ook hier de geldende regel was. Al was de IJmeer Challenge  van dit jaar anders dan anders wij hebben veel complimenten ontvangen van de teams voor de organisatie van dit sportieve evenement. Volgend jaar organiseert onze watersportvereniging en roeivereniging de Amstel dan ook met veel plezier de vierde editie. Wie weet nemen dan ook meerdere roeiteams van onze vereniging mee. 

ijmeer-challenge-2020-2Hierbij wil ik alle vrijwilligers die zich hebben ingezet voor het slagen van dit evenement nogmaals hartelijk danken. Want alleen wanneer wij binnen onze vereniging dingen samen oppakken kunnen wij evenementen als de Markerwaddenrally en de IJmeer Challenge blijven organiseren. 

Met dank aan René Visser voor de mooie foto’s


Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst