Bouwplannen omgeving haven

Geplaatst op 11-12-2016  -  Categorie: Verenigings nieuws  -  Auteur: Peter Corstiaans  -  Bron: Start bouw blok 43A en kavel 42A

Appartementen blok 43A
Kavel 43A 2Er is een start gemaakt met de bouw van het project "Het IJland" op blok 43A aan de Bert Haanstrakade. Het project bestaat uit 271 appartementen en is ontworpen door Inbo. Het wordt gebouwd door BAM Woningbouw Amsterdam. Aan de Bert Haanstrakade worden meerdere projecten tegelijkertijd uitgevoerd waardoor er in de omgeving weinig ruimte beschikbaar is voor de bouwers. Daarom zal het achterste deel van kavel 42A ingericht worden als parkeerterrein voor het bouwverkeer en de personenauto's van de aannemer. Om de ruimte niet teveel te belasten is dit deel zo klein mogelijk gehouden. Het parkeerterrein wordt met een tijdelijke, beweegbare loopbrug verbonden met de bouwplaats. De skatebaan die nu nog op deze plek staat wordt in overleg met de stadsdeel Oost verplaatst naar een andere plek op de kavel.

Wat betreft de brug, dit is een ophaalbrug die een vaste doorvaarthoogte heeft van  ongeveer 1750 mm. en een doorvaartbreedte van ongeveer 4000 mm. BAM Woningbouw Amsterdam zorgt ervoor dat de brug vanaf vrijdag aan het einde van de middag open gezet wordt tot maandag ochtend vroeg (werktijden). In de winter zal de brug door de weeks dicht blijven. Wanneer er wel doorvaart van zeilboten nodig is kan dit altijd in overleg.

Selectieprocedure Kavel 42A
Op 8 december 2016 start de selectieprocedure voor kavel 42A op IJburg, de landtong in de binnenhaven op het Haveneiland. De ambitie van de gemeente Amsterdam is om aan de kavel een sterke, tijdloze invulling te geven. Er is ruimte voor een gemengd programma met wonen, werken, voorzieningen, verblijven en parkeren. Daarom zoekt de gemeente naar een goed doordacht en overtuigend ontwerp voor deze prominente plek.

De procedure bestaat uit twee rondes. Geïnteresseerde partijen kunnen zich inschrijven voor de voorselectie tot en met 5 februari 2o17. Daarna gaan er maximaal vier partijen door naar de definitieve selectie. Daarin bepaalt een deskundigenjury welke partij het beste ontwerp heeft ingediend. De gunning staat gepland voor medio 2017.

Zie ook: Selectieprocedure Kavel 42A


Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst