Startovereenkomst Amsterdam Coastal Rowing Centre ondertekend

Geplaatst op 17-05-2023  -  Categorie: Coastal Rowing  -  Auteur: Carla Peddemors

Belangrijke stap voor de ontwikkeling van deze nieuwe tak van de roeisport in de regio

Op zaterdag 13 mei jl. heeft WV IJburg samen met de Koninklijke Amsterdamsche Roei- en Zeilvereniging De Hoop en Roei- en Zeilvereniging De Amstel de startovereenkomst ondertekend van het Amsterdam Coastal Rowing Centre, het ACRC.

Nu deze overeenkomst is getekend kan het ACRC voortaan als rechtspersoon optreden, en het is daarmee officieel het eerste aanspreekpunt voor stakeholders, zoals bijvoorbeeld de gemeente Amsterdam, een belangrijke partij voor de realisatie van de doelstellingen van het ACRC.

tekenen1

Van links naar rechts op de foto de ondertekenaars van de startovereenkomst : Alex Vermeulen (voorzitter van De Hoop), Cees Vente (voorzitter van De Amstel) en Mariëlle Munniksma (penningmeester van WV IJburg).

Coastal rowing is een nieuwe tak van de roeisport, die ook bij de volgende Olympische Spelen meetelt. Het ACRC – nu gelegen op een tijdelijke plek op het Strandeiland - is opgericht om het coastal roeien in de Amsterdamse regio op te bouwen en in stand te houden voor een brede groep van zowel beginnende als ervaren en talentvolle coastal roeiers.

Om die doelstellingen te realiseren wil het ACRC op een nader met de gemeente overeen te komen locatie op het IJburger Strandeiland een duurzaam centrum realiseren waar gezamenlijk kan worden geroeid, waar optimale faciliteiten worden geboden voor instructie en training en waar materialen kunnen worden ondergebracht en onderhouden. Met het ACRC willen de verenigingen tevens een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van brede watersportfaciliteiten in de Amsterdam Bay Area.

tekenen2

  Het ACRC een feit, proost!


Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst