Uitbreiding haven

Geplaatst op 13-11-2017  -  Categorie: Verenigings nieuws

Er is een begin gemaakt met de havenuitbreiding door Interboat Marinas.
Maandag 13-11: De steigers komen, deels gemonteerd, aan per vrachtwagen. Ze worden op de kade verder afgemonteerd en per bootje naar de bestaande hoofdsteigers gesleept. Dan wordt het ponton gebracht en te water gelaten waarop straks een kraan komt die 7 palen erbij gaat heien en 4 palen gaat verplaatsen.
Dinsdag 14-11: De nieuwe palen, lengte 10 meter, doorsnee 40cm zijn gebracht.
Woensdag 15-11: Kraan wordt vanaf de helling het ponton opgereden. 1 meerpaal aan de A-steiger wordt eruit gehaald en meer naar het midden verplaatst. Er worden 3 palen uitgetrokken en verzet naar het einde van de (nieuwe) hoofdsteigers. 's middags gaat IBM de 7 nieuwe aanvaarpalen voor de charterboten plaatsen. Alles gaat erg voorspoedig.
Vrijdag 17-11: De laatste loodjes voor IBM, de vingersteigers worden op z'n plek gelegd met het bijbootje, cleats en reddingstrappen gemonteerd, de mutsen (met purschuim) op de meerpalen en hier en daar de beschadigde plekken bijgelakt.  
Dinsdag 21 en woensdag 22 nov.: Firma Seijsener heeft de Harbour-In zuiltjes geplaatst in de kabelgoten en de lampen weer terug geplaatst op de palen.

 Foto's >

 


Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst