Wedstrijden Coastal Rowing Loosdrechtse Plassen 24 juni

Geplaatst op 24-06-2023  -  Categorie: Coastal Rowing  -  Auteur: Carla Peddemors

WVIJburg twee keer als vijfde en zesde over de finish

Op zaterdag 24 juni jl. organiseerde de Koninklijke Watersportvereniging Loosdrecht (KWVL) voor het vierde jaar wedstrijden in het kader van het Nederlands Kampioenschap Coastal Rowing, onder supervisie van de Roeibond (KNRB). WV IJburg deed aan deze wedstrijden mee met twee damesploegen en twee mixedploegen, beide in een veld van acht. Zowel de dames- als de mixedploegen eindigden in beide heats op de vijfde en de zesde plaats.

coastal-start

De vliegende start van de tweede damesheat, met twee ploegen van WVIJburg.

Het was een prachtige dag, daar op de Loosdrechtse Plassen. Al vroeg in de morgen waren onze damesploegen aanwezig, en na het palaver – waar het ruim 5 kilometer lange traject werd toegelicht, met nadruk op de volgorde van de boeien die in totaal 5 keer moesten worden gerond – konden de ploegen zich gereedmaken voor de heat waarin zij waren ingedeeld, die van 11.45u. Damesploeg IJburg2 eindigde in deze heat als vijfde in 28.22 minuten, ploeg IJburg1  als zesde in 29.52 minuten.

’s Middags om 15 u werd de heat voor de mixedploegen gevaren, en ook in dit veld van acht deelnemers eindigde WVIJburg op de vijfde en zesde plaats: IJburg2 in 26.12 minuten en IJburg1 in 26.46 minuten.

dames2

Damesploeg IJburg2: v.l.n.r Ewout (stuur), Marrit, Fanneke, Resy en Inge.

dames1

Damesploeg IJburg1: v.l.n.r. Karin, Brigitte, Machteld, Marjolein en aan hun voeten Alex (stuur).

coastal-mix

De beide mixedploegen, samen blij met hun placering:

IJburg 1: Ewout, Inge, Alex, Astrid, Carla (stuur) en IJburg 2: Jan Hein, Annika, Johan, Ulrike, Marjolein (stuur)

Voor het Nederlands Kampioenschap Coastal Rowing worden in totaal acht wedstrijden georganiseerd. Na de Royal Pampus Cup, de Medemblik Coastal Challenge Trophy en de Coastal Loosdrecht nu óp naar de volgende NK-wedstrijden: op 9 juli in Scheveningen, en in de loop van de komende maanden nog in Bergen aan Zee, Katwijk, Rotterdam en tot slot de IJburg Challenge, op 24 september in de wateren rondom IJburg.

En ondertussen roeien wij met steeds meer leden wekelijks voor ons plezier. Op 20 augustus aanstaande doen we dat ongetwijfeld óók, tijdens de Beach Sprint Party, de onderlinge wedstrijden die het Amsterdam Coastal Rowing Centre gaat organiseren voor de leden van WVIJburg, De Hoop en Amstel.


Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst