Zeilen Markerwaddenrally 2023

Geplaatst op 20-08-2023  -  Categorie: Zeilwedstrijden  -  Auteur: Carla Peddemors

7e editie Zeilen Markerwaddenrally een succes

WVIJ-zeilers sloegen goed figuur in een veld van 37 boten

Zaterdag 19 augustus jl. was het weer feest in onze haven. Voor de zevende keer organiseerden wij samen met het tijdschrift Zeilen de Markerwaddenrally, een uitdagende zeiltocht rondom de Marker Wadden. De naam rally is niet voor niets gekozen. Het is een zeiltocht waar het wedstrijdelement weliswaar een rol speelt – wie in zijn bootcategorie het snelste vaart heeft gewonnen - maar vooral een tocht waarbij het vaarplezier de nadruk krijgt.

En dat plezier was er! Na een gezellig palaver in ons clubhuis H2IJ op de vrijdagavond en een korte nacht in onze voor deze gelegenheid overbezette haven gingen vanaf 6.30 uur in de morgen 37 boten (waarvan 10 WVIJ-ers) door de sluis, op weg naar de startlijn ten noordoosten van Vuurtoreneiland. Met veel dank aan de sluiswachters, die voor deze gelegenheid al vroeg uit de veren waren en voor extra bemanning hadden gezorgd. En met dank aan de weergoden, die hadden gezorgd voor een lekker windje uit de goede richting en slechts een kleine kans op regen.

Er werd gestart in twee shifts – 8.15 en 8.45 u – en het was aan de captains om te kiezen voor het lange traject van 40 mijl of voor het korte rondje. Belangrijke opdracht was om uiterlijk om 19 uur weer terug in onze haven te zijn. Want het was natuurlijk de bedoeling dat iedereen op tijd zou zijn voor de gezellige borrel en BBQ rondom ons clubhuis.

zmr-start

Bij de foto: Zaterdagochtend 8.15u: de eerste shift van start met rechts in beeld het startschip van Berend

Het werd een mooie tocht, met wisselend weer. En op de terugtocht windkracht 3 tot 4 uit het zuidwesten, dus voor sommige schepen – zoals de zeeschouw Vrouwe Cornelia – een hele klus, maar het lukte alle boten om op tijd te finishen (voor de BBQ).

Dus was iedereen op tijd voor de uitgebreide BBQ bij ons clubhuis en voor de prijsuitreiking, want al was het geen wedstrijd, er werden toch ploegen bekroond.

Wie was het snelst over de finish na het korte rondje? Dat waren Zoeff op 1, Jip op 2 en Kelvin op 3.

En wie waren het snelst nadat zij rond de Marker Wadden zijn geweest? Dat waren Fool Proof op 1, MaJic op 2 en Super Fly op 3.

De optimistischeprijs voor de volhouder met de meeste tegenslag ging naar Reinier, schipper van de IKE.

De fotoprijs gaat dit jaar naar de bemanning van de PEER.

zmr-peer

Bij de foto: Bemanning van de PEER doet een greep naar de fotoprijs

En een succes is het geworden. Dank aan alle leden die zich voor het festijn hebben ingezet, zoals de barvrijwilligers en niet in de laatste plaats veel dank aan Ernst, Bart en Wouter die samen met Martin van het tijdschrift Zeilen de logistiek in de haven en op de wal volledig in de hand hielden.

Wij zien uit naar de Zeilen Markerwaddenrally nummer 8!

zmr-bbq

Bij de foto: Na afloop van de Zeilen Markerwaddenrally namen bijna honderd gasten deel aan de door DOK48 prima verzorgde BBQ.


Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Jan Henk van Weerd
01 sep 2023 12:26

Opnieuw een geslaagde MWR! Voor de Vrouwe Cornelia de derde keer. Drie maal is scheepsrecht, want dit is het eerste jaar dat we zeilend gestart zijn en ook zeilend gefinisht. Hulde en dank aan de organisatie en alle vrijwilligers. Volgend jaar weer!