Zeiltocht van IJburg naar Lowestoft

Geplaatst op 21-05-2023  -  Categorie: Evenementen  -  Auteur: Ellen van Dungen

Zeiltocht van IJburg naar Lowestoft met La Quinta en Escape Pod – 17 tot en met 21 mei

Verslag en foto’s: Ellen van Dungen

We vertrokken woensdag 17 mei rond 17:30u uit de haven van IJburg. La Quinta met een crew van vier man, Escape Pod met zes zeilers aan boord. Nauwelijks wind en grotendeels op de motor ging het gestaag richting Engeland, met niets anders dan de horizon voor ons en de sterren boven ons.

lowestoft1

Donderdag rond het middaguur kwamen we aan in Lowestoft. Na een korte stop in het legendarische havengebouw hebben we wat gewandeld en lekker gegeten. Vrijdag hebben we Norwich verkend, een charmante historische stad. Na even zoeken en met hulp van een aardige Brit vonden we het ‘zonovergoten terras van Jan-Willem’.

lowestoft2

Op zaterdagochtend vertrokken we rond 8:30u  (UK tijd) uit de haven en het werd al snel duidelijk dat dit geen rustig tochtje zou worden. Met 20 knopen wind, golven van 1,5 meter en een koers aan de wind werden onze zeebenen aardig op de proef gesteld. De crew van de Escape Pod kwam aan rond 2:00u in Scheveningen, La Quinta om 05:05u in IJmuiden, met een mengeling van opluchting en voldoening.

Zondagmiddag komen we uiteindelijk aan in de haven van IJburg. Eenmaal thuis zijn de bergen wasgoed en een gebroken toiletbril de stille getuigen van onze epische zeiltocht.

lowestoft3


Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst