Nieuwsbrief december 2021

Algemene ledenvergadering

Twee weken geleden zijn alle leden geïnformeerd over de digitale aanpak van de najaars ALV, helaas is een vergadering in ons clubhuis door de gestelde regels wederom geen optie gebleken. Op de website van de vereniging kunnen de documenten gelezen worden waarvoor bij sommige delen stemming benodigd is, het stemmen is nog open tot en met 15 december as. De vereniging heeft ruim 450 stemgerechtigde leden, maar nog lang niet iedereen heeft zijn stem uitgebracht. Verzoek van het bestuur om de komende dagen de tijd te nemen om je in te lezen in de onderwerpen die de vereniging aangaan en daarna je stem uit te brengen.

Vacature havenmeestervacature

Zoals jullie weten zal Peter eind deze maand als havenmeester stoppen. We hopen met de start van het nieuwe vaarseizoen op 1 april een nieuwe havenmeester definitief aan te kunnen stellen. Het bestuur is op het ogenblik in gesprek met een aantal vrijwilligers om de functie de komende wintermaanden tijdelijk in te vullen.

Bedankfeestje Peter

bedankfeestje-peterEind december is de laatste officiële werkdag van Peter in de rol van havenmeester na zoveel jaren trouwe dienst. We nemen als vereniging geen afscheid van Peter, hij heeft aangegeven verbonden te willen blijven aan de vereniging terwijl hij van zijn welverdiende vrije tijd zal gaan genieten. Wel wil het bestuur graag een bedankfeestje gaan organiseren! Nu is dat met de huidige regels en richtlijnen als afstandhouden, maximum aantal mensen en het feit dat iedereen moet zitten best lastig. Graag willen wij iedereen laten weten dat er een datum geprikt wordt zodra duidelijk is wanneer het mogelijk gaat zijn met de richtlijnen en natuurlijk als het in Peter zijn agenda past. Wil je meedenken over het bedankfeestje stuur dan een email naar netietivitca.[antispam].@wvijburg.nl

Stroomgebruik haven

In de haven heeft het grootste deel van de ligplaatsen een aansluiting op het elektranetwerk, de vereniging betaalt jaarlijks rond 8.000 euro voor de aansluiting en gebruikte kWh. De energieprijzen zijn aan het stijgen, zo ook komend jaar voor ons als vereniging met aansluitingen in het clubhuis, de haven en de kade aan de overzijde van de haven. Om de impact voor de vereniging zo minimaal mogelijk te houden heeft bestuur besloten over te stappen naar Vattenfall, waar de prijs per kWh het meest voordelig is. De energienota reflecteert de kWh die wordt gebruikt, het loont direct als we met z’n allen minder stroom gaan gebruiken in de haven. Ben je niet op de boot, dan zou het stroomverbruik nihiel moeten zijn. Ben je wel op de boot, dan is het verzoek om stroomverbruik te minimaliseren naar strict noodzakelijk verbruik.

Ligplaatstoewijzingligplaatsen 3

De klus van het toewijzen van de ligplaatsen is ook dit jaar weer door onze havenmeester geklaard.  Er waren 13 opzeggingen en 7 verzoeken voor een interne verhuizing naar een grotere of kleinere box.  Ook dit jaar is weer aangetoond dat hoewel we een lange wachtlijst hebben er toch leden zijn die na een relatief korte wachttijd de beschikking krijgen over een ligplaats.  In de boxmaat 6-8 meter is er dit jaar een ligplaats vergeven aan een lid dat zich in januari van dit jaar inschreef op de wachtlijst.  Het complete overzicht is hier te vinden.

Lidmaatschap KNRM

Als watersporter weet iedereen van het bestaan van de KNRM, die zich kosteloos en belangenloos inzet voor alle watersporters. De KNRM bestaat al 197 jaar en draait op ondermeer 101.000 donateurs om ervoor jou te zijn op het water wanneer je ze het hardst nodig hebt. Het steunen van de KNRM kan als vrijwilliger, maar je kan ook vanaf bank de KNRM steunen door donateur te worden. Via https://www.knrm.nl/help-mee kan je eenvoudig een donatie doen en direct zien wat er met het geld gedaan zal worden.

knrm 3