Nieuwsbrief januari 2022

22 juli 2024

Twee nieuwe havenmeesters stellen zich voor

Toen wij in september van het vorige jaar van Peter te horen kregen dat hij met zijn werkzaamheden als havenmeester wilde stoppen is het bestuur op zoek gegaan naar een tijdelijke invulling van zijn rol als havenmeester. Op het bericht in de nieuwsbrief hebben zich twee leden gemeld die op ad interim basis vrijwillig de havenmeestertaken voorlopig op zich zouden willen nemen. Na gesprekken met Jean Paul en Marcel is afgesproken dat zij tot eind maart als duo de havenmeesterstaken oppakken. De beide heren stellen zich graag aan jullie voor.

jean-paul

 

Mijn naam is Jean Paul Drabbe. Ik woon om de hoek bij WV IJburg aan de Diemerzeedijk met mijn gezin (aan het water, optimist en surfplank voor de deur). Van jongs af aan kleine bootjes zeiler, zeilscholen "Wijde Aa" en in Friesland. Later ook genoten van grotere jachten en weer wat ouder zelfs nog fanaat wedstrijd gezeild (IMX), ook op Middellandse zee en Caribisch gebied. Maar regelmatig zeilen op IJsselmeer/Waddenzee met ooit een eigen bootje blijft toch mijn grootste droom. Nu vind ik het leuk om een bijdrage aan de vereniging te leveren en door de Havenmeester baan samen met Marcel in te vullen en daarmee jullie te leren kennen. Tot snel op een van de steigers of in het clubhuis, Jean Paul

 


marcelIk ben Marcel Eilering, samen met mijn vrouw en 2 zoons (inmiddels 18 en 15) woon ik sinds 2004 op IJburg. Wij wonen in de Jan Vrijmanstraat aan de 'groene tunnel'. Ik ben een actieve (water)sporter en ben daarom in 2004 ook direct lid geworden van WV IJburg.
Ik ben sinds 2001 ondernemer. Door verkoop van een bedrijf heb ik de tijd gehad om te bekijken waar mijn volgende uitdaging ligt. Vanaf het moment dat ik in de nieuwsbrief las dat Peter ging vertrekken als havenmeester ben ik enthousiast en heb ik direct contact gezocht met het bestuur. In mijn rol als havenmeester hoop ik bij te kunnen dragen aan een actieve en gezellige haven. Daarnaast wil ik me graag breder in de vereniging inzetten om samen veel mooie momenten te maken. Jullie zien me vanaf nu dus vaak in de haven of in het clubhuis. Laten we elkaar snel ontmoeten... ik zorg voor de koffie :-) 

 

Doorgeven afwezigheid ligplaatshouders3d-tag

De havenmeesters beheren de ruim 100 ligplaatsen in onze haven, elke box heeft een toegewezen ligplaatshouder voor een volledig kalenderjaar. De boxen worden bij leegstand ingezet voor onze passanten. Het is daarom van belang dat elke afwezigheid wordt doorgegeven middels het inloggen op de website, daarmee kan de box ingezet worden om omze passanten een mooi plekje in onze haven te bieden. Scan de code, vul de afwezigheid in en help onze havenmeesters de boxen in de haven optimaal in te zetten. Heb je een vraag voor de havenmeester, mail dan naar retseemnevah.[antispam].@wvijburg.nl

 

Commissieleden 2022

In het nieuwe jaar hebben velen van ons goede voornemens. Eentje daarvan zou goed kunnen zijnpuzzelstukjes het deelnemen aan een commissie of het uitvoeren van losse taken of het onderdeel zijn van de barcommissie of het ondersteunen bij activiteiten of het helpen bij klussen in het clubhuis of de haven. Het kan allemaal, taken groot en klein en kort of een wat langer tijdsbestek. Er is binnen een vereniging altijd noodzaak voor handjes, samen vormen wij met z’n allen het hart van de vereniging. Wil je je aanmelden stuur dan een mail naar taairatercces.[antispam].@wvijburg.nl en omschrijf wat je leuk vind om dit jaar voor je eigen vereniging te willen gaan doen. Of loop gezellig binnen bij de clubmomenten op woensdag voor een bakje koffie samen met andere leden.

 

Clubmomenten

De woensdag is de clubdag van onze vereniging, in de ochtend is er vanaf 10:30 uur eenkoffie koffiemoment en in de avond is er vanaf 20:00 uur gezelligheid aan de bar van het clubhuis. Een goed moment om bij te praten, te brainstormen over watersport, sterke verhalen te delen of kennis te maken met nieuwe leden. De activiteitencommissie is de agenda van dit jaar aan het voorbereiden voor leuke activiteiten op de woensdagavonden en andere momenten in het jaar. De clubmomenten lenen zich er super voor om te laten weten waar jij als lid behoefte aan hebt als onderdeel van de vereniging. Tot snel in het clubhuis of in de haven!