Nieuwsbrief mei 2022

20 mei 2024

Voorjaars ALV

alvOp woensdagavond 18 mei 2022 zal de voorjaars ALV plaatsvinden.  Uitnodiging en agenda alsmede de jaarrekening zijn aan alle leden verzonden.

In deze ALV zal de penningmeester een toelichting geven op de jaarrekening 2021.  We sluiten af met een borrel.

Wij zien jullie graag vanaf 20:00 uur in het clubhuis.

 

 

Objectbediening Amsterdam

sluisRecentelijk is Waternet overgegaan naar het op locatie bedienen van de sluizen en bruggen op IJburg. De sluiswachters hebben een onderkomen naast het sluishuis op Haveneiland.  De bruggen en sluizen worden met de hand bediend, dus ook de nijlpaardsluis en betonsluis.  Houdt er rekening mee dat de sluiswachters wat extra tijd nodig hebben om zich daarheen te begeven.  De bedieningstijden vanaf 08:00 uur in de ochtend en een laatste schutting  is om 23:45 uur.

Watersporters kunnen de sluiswachters bereiken per telefoon op 06-29683120. Het marifoonkanaal 84 zal binnenkort weer uitgeluisterd worden door de sluiswachters op locatie.

Vrijwilligers Zeilen Markerwaddenrally

zmrOp zaterdag 20 augustus vindt de Zeilen Markerwaddenrally plaats in en vanuit onze haven. Vrijdag zullen de deelnemende schepen van buiten al in onze haven arriveren waarmee het gezellige weekend van start gaat. De zaterdag staat in het teken van zeilen met de 50 deelnemende schepen naar de Markerwadden en terug, maar belangrijker misschien wel de BBQ en gezellige avond na afloop in het clubhuis. Het evenement wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers, dit zijn alle voorbereidingen vooraf maar ook in het weekend om de aankleding als versiering, tafels etc vorm te geven en te zorgen dat de bar optimaal bediend wordt.

Wie zou ons willen helpen op de vrijdag, zaterdag en zondag voor het evenement? Dit mag een paar uurtjes of gezellig samen met de wedstrijdcommissie het hele weekend, kan zijn het opbouwen of barbediening, alles is mogelijk zodat we een planning kunnen maken wie wanneer welke taak op zich zal nemen. 

Stuur een mailtje naar retseemgninnep.[antispam].@wvijburg.nl met je beschikbaarheid en voorkeur voor taken die je op je zou willen nemen.

Alvast super bedankt!!

Aanmelden

Opening Strand IJburg

strand

Op zaterdag 21 mei wordt het strand van IJburg feestelijk geopend. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd, van beachvolleybal tot proeflessen suppen en windsurfen. Op het nieuwe strand is WVIJburg weer aanwezig met stallingsmogelijkheden voor onze windsurfers.  Nieuw is dat WVIJburg nu ook aanwezig is met de deelname in het Amsterdam Coastal Rowing Centre, de samenwerking tussen WVIJburg en roeiverenigingen De Hoop en De Amstel.

De nieuwe roeicontainers worden geopend en er zijn de hele dag clinics om het roeien met onze Coastal 4+ uit te proberen. Voor de clinics kun je je HIER inschrijven.

Het programma vangt aan om 13:00 en vanaf 16:00 is er een strandborrel voor alle leden waarbij ook mensen van verenigingen De Hoop en De Amstel aanwezig zullen zijn. Het ziet er op dit moment naar uit dat het schitterend weer wordt, dus kom gezellig langs!

Schrobben steigers

steigerDe ligplaatshouders dienen de vingersteigers langs de boot zelf schoon te houden, bij de een lukt dat beter dan de ander. Spreek met je buurman-ligplaatshouder af wanneer je samen gaat schrobben en neem dan direct een deel van de loopsteiger mee. Op die manier blijft de haven schoon en opgeruimd.

Dringend verzoek om geen spullen op de steigers achter te laten. Zoals bijvoorbeeld sloten aan de kikkers, matjes of boxen op de steiger of walstroomkabels met stroom erop. Ga je uit varen, neem je spullen mee en laat niks achter. Lig je weer in de box, laat het dan netjes achter zonder spullen op de steigers. Op die manier houden we de haven opgeruimd voor onszelf en onze passanten.

Heb je vragen? Mail deze dan naar retseemnevah.[antispam].@wvijburg.nl 

 

Activiteitenprogramma

Vanuit de vereniging zijn er verschillende activiteiten die op de agenda staan voor onze leden.

Vooralsnog ziet de planning er als volgt uit, inschrijven waar nodig kan via de site:

  • 14 mei - Clinic Coastal Rowing
  • 14 mei - Afscheidsborrel Magnificent Beast
  • 15 mei - Zeiltrainingen RS Feva & Optimisten
  • 18 mei - ALV
  • 21 mei - Opening strandseizoen incl clinics Coastal Rowing
  • 21/22 mei – IJburgSail
  • 22 mei - Zeiltrainingen RS Feva & Optimisten
  • 25 mei - Clubochtend & Clubavond
  • 28/29 mei - Optimist on Tour

Wil je je inzetten voor de activiteitencommissie of meedenken over te organiseren verenigingsactiviteiten dan horen wij dit graag, stuur een mailtje naar netietivitca.[antispam].@wvijburg.nl

Aanmelden