Nieuwsbrief september 2022

20 mei 2024

Meld je aan voor "Klein Vaarbewijs 1"

Zaterdag 17 september wordt de cursus Klein Vaarbewijs 1 gegeven in de vergaderruimte van ons clubhuis, er zijn nog enkele plekjes beschikbaar voor de late beslissers. 

De cursusdagen zijn open voor leden van WVIJburg, maar natuurlijk ook voor familie, vrienden of toekomstige leden van de vereniging. Zegt het dus voort!

De cursusdagen worden verzorgd door Vaarwijs.nl wat betekent dat ook de inschrijving via hen plaatsvindt. Hier is een wachtwoord voor benodigd om gebruik kunnen maken van een heel scherp aanbod speciaal voor onze watersportvereniging.

Alle benodigde informatie staat op de kalender van WVIJburg.

Heb je een leuk idee voor een cursus, workshop of lezing laat het weten in een email aan netietivitca.[antispam].@wvijburg.nl

 

IJmeer Challenge - Coastal Rowing

Zondag 25 september wordt voor de vijfde keer de IJmeer Challenge georganiseerd, een Coastal Rowing wedstrijd waar tientallen roeiploegen uit het hele land aan meedoen. WV IJburg zal met zeker 3 of 4 ploegen aan de start verschijnen. Kom hen vooral allemaal aanmoedigen, want deze wedstrijd is schitterend om te zien en spannend bovendien.

coastalrowing 3

Zo’n 15 van de inmiddels 50 roeileden van WV IJburg hebben nu een wedstrijdlicentie. Dat geeft wel aan hoe fanatiek er geroeid wordt! We krijgen ook snel meer ervaring.  Als nieuwkomers in het wedstrijdveld hebben we al aan 5 wedstrijden meegedaan: de Royal Pampus Cup in Muiden, de SRV Coastal Cup in Scheveningen, de North Sea Coastal Cup in Bergen, de Rotterdam Harbour Races in Rotterdam en Coastal Katwijk.

Stuk voor stuk een bijzondere en spectaculaire ervaring. Het wedstrijdseizoen wordt afgesloten met de IJmeer Challenge, voor ons de thuiswedstrijd! 

Heb je zin om mee te helpen bij de organisatie van het evenement, het bemensen van de bar of wil je gewoon op deze zondag voor enkele uren de handen uit de mouwen steken dan ben je meer dan welkom. Meld je HIER aan als vrijwilliger.

  

Opzegging ligplaats per seizoen 2023 

ligplaatsen 3

 

De ligplaatshouders in de haven dienen voor 1 oktober 2022 aan te geven indien zij voor het nieuwe seizoen geen plek meer nodig hebben in de haven. Vanaf 1 oktober worden de vrijgekomen ligplaatsen toebedeeld aan de eerstvolgenden op de wachtlijst voor de betreffende boxlengtes. Er staan ruim 100 leden op de wachtlijst voor een box in onze haven.

Indien een ligplaats niet op tijd is opgezegd dan zal deze per 1 oktober worden verlengd voor het kalenderjaar 2023 en dient het liggeld voor het nieuwe jaar betaald te worden. 

Zeg je ligplaats op tijd op om kosten in 2023 te voorkomen indien de boot verkocht is of wellicht op een andere locatie gelegd wordt. De opzegging dient voor 1 oktober 2022 per email gestuurd te zijn naar taairaterces.[antispam].@wvijburg.nl.

 

A-CAT European Championship 2022

lid-aan-de-leiding

   

Van 12 tot 16 september vindt het Europees Kampioenschap A-CAT plaats in Italië. De 100 beste A-Cat zeilers uit de wereld hebben zich gekwalificeerd om deel te nemen, ze verzamelen zich bij de Club Circolo Vela Arco (CVA) gelegen aan het Gardameer.

Naast de klassieke cats zullen ook de spectaculaire foils gebruikt worden in specifieke races in de open klasse. Een maximum van 12 races gedurende de 5 wedstrijddagen zijn gepland per discipline.

Er verschijnen 8 Nederlandse zeilers aan de start. Mischa Heemskerk, lid van WVIJburg, leidt na dag 1 het klassement van 63 deelnemende zeilers. Super knappe prestatie!!

Kijk voor all informatie en dagelijkse uitslagen op https://www.a-cat.eu/race-results/

 

Onderzoek Hogeschool Amsterdam

Een aantal studenten van de opleiding communicatie van de HVA gaan de komende weken in het kader van hun opleiding een onderzoek doen waarbij gekeken wordt hoe er met gerichte communicatie meer betrokkenheid van vrijwilligers binnen de vereniging bereikt kan worden. Als onderdeel van dit onderzoek zullen de studenten een aantal leden een interview afnemen met als doel er achter te komen wat de motivatie van leden is om zich al dan niet in te zetten als vrijwilliger.

Vervolgens zullen de studenten een voorbeeld campagne ontwikkelen die inspeelt op deze motivatie. Het kan zijn dat je als lid van onze vereniging benaderd zal worden door een van de studenten die het onderzoek uitvoeren. Na afronding van het onderzoek zullen we de resultaten met jullie delen.