Nieuwsbrief september 2020

20 mei 2024

corona-updateUPDATE – Corona richtlijnen
Met de persconferentie van maandag 28 september werd duidelijk dat er strengere maatregelen nodig zijn om het corona reproductiegetal onder de één te krijgen, deze gaan gelden voor de komende drie weken. Een van die maateregels is dat sportkantines gesloten moeten blijven om groepsvorming te voorkomen.

Als watersportvereniging met op woensdag een clubochtend en clubavond, betekent dit dat deze tot nader order niet doorgaan. Wij houden hiermee ons aan het verzoek de bar in het H2IJ de komende drie weken gesloten te houden voor geplande bijeenkomsten van grotere groepen als de clubevenementen. De komende weken houden wij de richtlijnen en wijzigingen daaromtrent in de gaten en zullen zodra het kan de bar weer open stellen voor onze leden.

 

 

steigers-schrobbenVoor en door leden
Onze Watersportvereniging drijft op vrijwilligers net als binnen elke vereniging draait het om het samen oppakken van alles wat er gedaan moet worden om de haven en het clubhuis onze thuishaven te maken. Samen onze watersporthart inzetten om het reilen en zeilen van onze club in goede banen te lijden. Er zijn al veel leden die zich inzetten met hun tijd en expertise maar omdat er veel te doen is hebben wij meer handen en kennis nodig. Het werk binnen de club varieert van technische klussen, bemensing van de bar, meedenken over de strategie als vereniging, support voor de exploitatie van het clubhuis, hulp in de haven, inzet bij de verschillende commissies etc etc. Weet je niet zo goed waar je kennis, tijd of hulp ingezet kan worden, kom dan zodra het weer kan gezellig langs bij de woensdagavond clubavond om kennis te maken met andere leden en het bestuur. Heb je vragen of wil je je hulp aanbieden stuur dan een email naar taairaterces.[antispam].@wvijburg.nl waarna wij contact met je opnemen. 

 

awb Amsterdam Watersports
Dan moet je bij Amsterdam Watersports zijn! Even voorstellen. Bram en Niels zijn beiden waterport- en bootliefhebbers. Ze kennen elkaar al 20 jaar en gaan sinds de basisschool graag samen op pad om iets te ondernemen. Bram werkt als facilitair manager bij Arkin in Amsterdam en Niels heeft een outdoor bedrijf, Extreme Dominica. Eind vorig jaar kwamen wij op het idee om de bestaande wakeboard school Amsterdam over te nemen en een gesprek met de WV IJburg volgde wat geleid heeft tot een mooi samenwerkingsverband.  Sinds het begin van dit seizoen bevindt Amsterdam Watersports zich in het westelijke gedeelte van het clubgebouw waar onze boards en pakken te vinden zijn. Onze openingstijden zijn hoofdzakelijk op de woensdag en het weekend, één van ons tweeën is altijd aanwezig. Met de hulp van Thessa, Enzo en Rani worden alle activiteiten in goede banen geleid.

De watersporten die wij aanbieden zijn wakeboarden en waterskiën, sinds enkele weken zijn wij begonnen met flyboarden. Zin in een boottochtje of het huren van een SUP? Ook daarvoor kan je bij ons terecht, voor alles geldt dat je geen ervaring nodig hebt en wij helpen je stap voor stap op weg. Op onze website www.amsterdamwatersports.com kan je alle informatie vinden en per volgend seizoen wordt de website van de flyboardschool www.flyboardschoolamsterdam.nl hier ook in opgenomen. Wist je al dat alle leden van de watersportvereniging 10% korting bij ons krijgen? Wij hopen jullie op (of in) het water of in het clubhuis tegen te komen!

Activiteiten commissie
Heleen Mastenbroek en Jet Bastiani hebben het stokje "activiteitencommissie " overgenomen van Hans Buitelaar. Het is de bedoeling om op de woensdagavond clubavond, speciale avonden te organiseren. Gedacht wordt aan lezingen, spannende persoonlijke verhalen over zeiltochten, films en informatie over technische of zeil- en vaarkunde etc. Uiteraard met inachtneming van de dan geldende Corona maatregelen. Ideeën zijn natuurlijk ook van harte welkom op eitca.[antispam].@wvijburg.nl

Hou de agenda op de website en de volgende nieuwsbrief goed in de gaten.

azza-en-sophie-in-rs-feva 2WV IJburg Jeugdzeilen
De zomer is voorbij, er is veel gezeild in Optimisten op zondagochtend en in onze 3 RS Feva’s op de vrijdagavonden. We zijn iets later gestart dit jaar door de coronaregels, maar de jeugd heeft vol enthousiasme kunnen trainen. En ondanks het feit dat ook wedstrijden zoals de Q Cup zijn gecanceld, hebben we met 8 kinderen de eerste beginselen van het wedstrijdzeilen kunnen oefenen. Hopelijk kan er volgend jaar wel weer deelgenomen worden aan wedstrijdjes, wij zijn er klaar voor. Daarnaast hebben we in het voorjaar het snuffelzeilen weer nieuw leven in geblazen. Dit is bedoeld voor kinderen die nog niet eerder of een enkele keer hebben gezeild. Dat was vlak voor de zomervakantie georganiseerd en na de vakantie nog een keer met succes herhaald.

Er is veel belangstelling voor de Optimisten, maar ook onze verenigingsboten worden hiervoor ingezet. Er is hier veel animo voor, dus willen dit volgende jaar zeker weer terug laten komen op onze activiteitenkalender. In het najaar en gedurende de winter worden de plannen gemaakt voor het volgende seizoen. Zowel voor de praktische als de theoretische kant van het Jeugdzeilen. Als je hier ideeën voor hebt of zelf een bijdrage wil leveren aan het Jeugdzeilen, laat het ons weten. Stuur dan een email naar neliezdguej.[antispam].@wvijburg.nl